BH-kokeesta ja sitä edeltäneestä tottisbuumista toivuttuamme siirryimme heti sunnuntaina maastoihin. Aloitettiin jäljellä, sitä kun on helppo treenata yksinkin.

 

Sunnuntai 4.5.-08

2 alle 100 metrin "muistelujälkeä", alle 30 min vanhoja. Muistin laittaa Hilmalle jälkivaljaat ja liinan, ja Hilma muisti mitä ne päällä tehdään.

1 200-300 metrinen jälki, jolla 3 esinettä ja yksi n. 45 asteen kulma. Vanhennus reilu 1h. Hyvin meni, kaikki esineet löytyivät ja kulma meni varsin sulavasti.

 

Tiistai 6.5. -08

100- 200 m jälki tottiskentän ympäristöön, vanhennus reilu 1 h. Maasto maahan hakattua pajukkoa ja kuusen oksia, aika hankala siis. Esineet unohdin kokonaan... Jälkeä tallatessa pupu meni edestäni ohi, mutta jälkeä ajaessa Hilma ei edes merkannut mokomaa pitkäkorvaa. Mahtavaa!

 

Keskiviikko 7.5. -08

Hakuharkkojen yhteydessä oli hyvä vanhentaa jälkeä vähän reilummin. Yritin ihan vakavissani laskea askeleita jälkeä tallatessa, mutta epäonnistuin. Vanhennus n. 2 h 30min, yksi 90 asteen kulma ja muistaakseni 3 esinettä. Kulma meni hyvin, esineet löytyivät, ja Hilma puri peukkua kun jäljen lopussa palkkasin huolimattomasti. Kynsi mustana ja toisella puolella reikä. Jäljen ajoon mukaan lähtenyt merkinkerääjä  laski askelmääräksi reilut 600, eli matka lienee ollut 300-400 metriä?

 

Perjantai 9.5.-08

Kokeilin uutta askeltenlaskutekniikkaa. Merkkasin vain esineet ja kulmat, ja kirjoitin kynällä käteeni merkkien välillä talsimani askeleet. Toimi hyvin! Esineitä kylvin matkalle yhteensä 6, ja 90 asteen kulmia tein 3. Vanhennus 45 minuuttia, ja askeleita yhteensä 950 (eli noin 500 metriä). Kaikki esineet löytyivät (Hilma meni yhden ohi, mutta kääntyi ja pakitti takaisin esineelle) ja kulmat menivät hyvin. Vauhtina yritin pitää normaalin kävelyvauhdin, eikä Hilma hämmästellyt vaikka pidinkin koko ajan liinan päästä kiinni ja neiti joutui välillä odottamaan. Kumpikaan meistä ei läähättänyt jäljen lopussa, ajo-aika oli tasan vartin. Miinuspuolia: kämmenestä loppuu tila jos aikoo ajaa useamman kuin yhden jäljen illassa.

 

Jatkossa huomioitavaa:

  • Etsi uusia esineitä jäljelle, samat sukat kymmenen kertaa löydettynä ei ole jänniä enää kenestäkään
  • Esineiden ilmaisu vahvemmaksi, pelkkä esineelle hetkeksi pysähtyminen ei ehkä riitä?
  • Hanki vieras talsija
  • Tee jälkiä vaikkei keli olisikaan niin hyvä kuin tällä viikolla :-)