Perjantai ja lauantai menivät melko lailla sohvalla lölliessä kevyessä kuumeessa, joten nyt sunnuntaina oli pakko tehdä jotain järkevääkin. Hyvällä säällä on kiva treenata, joten Hilman treenejä ennen käytiin tekemässä peltojälki Tanelille.

Jälki oli melko helppo, pituutta oli alle 500 metriä, kulmia 3 ja jälkeä vanhennettin vain vajaa tunti. Taneli oli kuitenkin lievästi hämmästynyt valokuvaamisen vaatimista järjestelyistä; "Miks iskä menee tonne ja me tänne, leikitääks me sittenkin piilosta vaikka on jälkivehkeet päällä? Miks iskä seisoo keskellä peltoo, miten niin 'jälki' eikä 'ukko' ??"  Enimmäkseen nenä pysyi kuitenkin siellä missä pitikin, eli maassa, ja kaikki kaksi rukkasta poimittiin jäljeltä ja tuotiin mammalle niinkuin pitikin.

Tanelin tehtyä duuninsa ja saatua kissanruokapalkkansa Tomera iskä ja Tomera Taneli vietiin kotiin tekemään miesten töitä, eli vaihtamaan vettä akvaarioihin ja pienentämään tiskivuorta. Hilma sen sijaan lähti Alma-vesikon kanssa hälytysryhmän treeneihin. Ennen treenejä piti kuitenkin päästellä pahimmat paineet riekkumalla.

 

 

Mitähän tässä tapahtuu?!

 

Välillä on pakko huilia, jopa näidenkin näköjään.

 

Seuraavaksi sitten treenaamaan hakua. Rytkönen haukutti Hilmaa ensin keskilinjalla ilman sen kummempaa etsimistä. Haukku sujuu jo aika hyvin, seuraavaksi vaan pitäisi oppia oikea paikka ja ehkä asentokin ilmaisulle ja saada Hilman käpälät pysymään omalla puolella poissa maalimiehen sylissä.

 

Sitten lähdettiin oikeasti leikisti etsimään onnettomia pellolle eksyneitä. Joku olisi voinut vihjaista minulle että ottaisin kaamean  (mutta ah niin mukavan lämpöisen) karvareuhkan päästäni pois edes valokuvauksen ajaksi, kiitti vaan kovasti kaverit! Eli vain yksi kuva lähettämistilanteesta, ja senkin julkaiseminen on hyvän maun väärällä puolen. Sitä paitsi olen päättänyt lähettää koiran hakuun seisaaltani ja vain jäljelle kyykystä, mitä tämä nyt oikein on?!

 

Lopuksi vielä Heidin ja Alman esimerkillinen lähetysasento ja Alma tuomassa rullaa, rullakoira kun on.

 

Muiden treenaajien kuvailuun ei oikein riittänyt tilaa muistikortilla, mutta alla kuitenkin kuvat Roope-rotikan gasellinloikista ja Romu-sakumaanikon ilmaisuharjoituksesta:

Nyt painun viettämään loppuviikonloppua samoin kuin alkuviikonloppua, eli soffalle peiton alle kaakaomukin ja huonojen telkkuohjelmien pariin. Kiitos kaikille maalimiehille ja kanssatreenaajille sekä Heidille kuvausavusta! Vähän katkera olen kyllä kun ette tuosta hatusta mitään sanoneet...