9:15-17:15 työaika on siinä mielessä talvella ikävä, että valokuvia ei paljon ulkona saa arkisin otettua. Edellisen kirjoituksen jälkeen olen käynyt mm. Erkki Pulliaisen luennolla kuuntelemassa topakkaa susiasiaa, Koulutusohjaaja I kurssin Iisalmessa ja Viestintäkurssilla Maaningalla harjoittelemassa radiopuhelimen käyttöä. Tällä viikolla kävin Koetoimitsija I kurssin, ja huomenna ollaan taas porukalla menossa jälkikurssin teoriaosuudelle, jonka pitää koiratoimintaupseeri Pohjois-Karjalan Rajavartiostosta. Odotukset on korkealla!

Koirat ovat olleet treenitauolla maastoista, ainoastaan ilmaisuja on Hilmalla jonkun verran harjoiteltu. Yhteislenkeillä on pyritty käymään vähintään kerran viikossa, ja tottiksessa on tuhrattu aikaa suurinpiirtein 2 tuntia viikossa. Tällä viikolla saatiin nautiskella useampana iltana lenkeistä Kallaveden jäällä täysikuun alla, kotiovelta jäälle pääsee viidessä minuutissa. Jäällä on Hilmasta hirmuisen mukavaa, siellä voi luvan kanssa pinkoa monen sadan metrin päähän ja tulla kutsusta takaisin tai sitten pyyhältää korvat rullalla rannalle ja olla kuulematta emännän myöhästyneitä kiekaisuja Hilman päästessä hajulle rannalla päivystävästä pupusta. Myös pilkkijöiden jäälle jättämättä kala-aarteet ovat mahtavia, niitä on kiva mussuttaa (emännän karjuessa 8 kertaisesta matolääkeannoksesta lapamatojen torjumiseksi) ja Taneli tykkää myös kovasti kieriskellä niissä.

Kerran ollaan jo päästy luistelemaan Ice Marathon -radalla. Uusien retkiluistimieni monot osoittautuivat susiksi (huonossa mielessä), ja menivät ensimmäisen käyttökerran jälkeen reklamaatiopalautuksena valmistajalle, kun yksi nippeli naksahti katki. Hyvällä tuurilla saan monot takaisin 2 viikon kuluttua, ja huonolla tuurilla sekä näillä keleillä luonnon jäälle ei enää 2 viikon kuluttua uskalla mennä luistelemaan...

Alkukuusta Hilman pinserikkäästi repeilevästä korvasta otettiin koepala patologille, lausunnosta ei selvinnyt mitään uutta. Mikäli asia jotakuta kiinnostaa, niin lausunnon saa pyydettäessä sähköpostitse. Korvat ovat tämän jälkeen pysyneet ehjinä ja mieli taas hetkellisesti keveämpänä.

Tottiksessa ollaan edetty Hilman kanssa yli 3 minuutin paikallaoloihin häiriön alaisella ryhmässä, ja liikkeestä jääviin (maa, istu) melko hyvällä menestyksellä. Ollaan myös opittu hieno täyskäännös, ja käännöksiä oikealle ja vasemmalle on hiottu tokomaisemmiksi ja tiiviimmiksi. Taneli osaa jo aika varmasti "Eteen + maa" -käskyn n. 40m päähän, mutta muuta en paljon sen kanssa olekaan treenannut kun Hilma on ollut pääasiallisena tottishuomion keskipisteenä.

Näihin kuviin ja tunnelmiin;

Hilman perusasento ja upea kontakti, ah

"Maa!"

Kerttu sabotoi Tanelin peruasentoa:

Ja Taneli toteuttaa omaa mielikuvaansa peruasennosta: