Väinö pykättiin maailmaan erinäisten laskelmien mukaan juhannuksena vuonna 1999. Väinö syntyi kissapentueeseen, joka muutti Kuopioon vaikka emomamma jäikin kuulemma vielä Maaningalle. Väinö muutti nykyiseen laumaansa hyvin varhaisessa vaiheessa, alaikäisenä, ehkä suunnilleen 8 viikon iässä. Järkevät kissaemot ihmisineen päästävät lapset uusiin koteihin vasta 12 viikon iässä.

Väinö otettiin ensisijaisesti hyperaktiivisen Kyöstin leikkikaveriksi, ja Kyösti-kenguru kouluttikin Väinöä ensialkuun varsin rajulla tassulla. Väinö oli alunperin nimeltään Väiski Vemmelsääri, mutta sääret jäivät varhaisessa vaiheessa karvan, mahan ja yleisen "miten-suoriutuisin-tästä-vähimmällä-vaivalla" -asenteen takia näkymättömiin, eikä Vemmelsääri -nimitystä ole enää juurikaan käytetty muuten kuin sarkastisessa mielessä.

Pikku-Väinö ja Kyösti:

 

Väinö oli pikkupoikana hyvä lelunnoutaja, mutta harrastus jäi iän ja muidenkin urheiluharrastusten myötä:

 

Nukkuminen ja makoilu sen sijaan ovat ruoan kerjäämisen ohella olleet aina Väinön suosiossa: 

 

Pitkähkön turkkinsa ja miehekkään häntärauhasensa takia Väinö joutuu pesulle epäsäännöllisen säännöllisesti kerran tai kahdesti vuodessa:

 

Väinö tykkää synttäripäivänsä Juhannuksen lisäksi myös mm. Joulusta:

ja Talvesta:

Ja Lavuaareista:

 

Alkuelämässään Väinöllä oli alaisuudessaan ihmiseliöiden lisäksi vain superenerginen Kyösti, mutta viiden vuoden iässä Väiski pääsi/joutui kouluttamaan myös omituista kääkkäeläintä, Tanelia:

 

Väinön ollessa kuuden vuoden ikäinen laumaan hankittiin kolmas kissa, Kerttu. Kertusta oli tarkoitus tehdä koiraeliäin-Tanelille kaveri, koska Väinö ja Kyösti eivät osanneet arvostaa Tanelin koiramaista seuraa. Loppujen lopuksi Väinön urakkana oli kouluttaa Kerttu paitsi kissojen, myös koirien tavoille.

Naiset (ja kissat) ensin:

 

Väinön vastuulle jäi myös amatsooninaisen Hilman kouluttaminen:

 

Ja perverssien koirille tarkoitettujen vaateluomusten sovittaminen:

 

9-v synttärilahjaksi Väinö sai mieleistään "roskaruokaa" eli whiskasin märkäruokapusseja, ja ne syötyään Väinö viettää synttäreitään iälleen sopivan arvokkaasti vaatekaapissa kuorsaten, eikä kuvia tältä päivältä ole tarjolla :-)